Telenovella-rajongók magyar fóruma
   Üdvözlünk! Ez a fórum azoknak szól, akik szeretik a telenovellákat. Örülünk az új híreknek, képeknek, videóknak, de csak a témával kapcsolatban.
    Register Arcade  •  Chat  •  FAQ  •  Search  •  Belépés     
It is currently szomb. júl. 22, 2017 4:55 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]Welcome
Üdvözlünk a Telenovella-rajongók magyar fórumán!

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, regisztrálj. A regisztrációt követően, pár óra elteltével kapni fogsz egy e-mailt, és onnantól aktív felhasználó leszel. Csak az maradhat fórumtag, aki legalább 1 hozzászólást ír valamelyik fórumba. Regisztrálj most!


Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 65 hozzászólás ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: La candidata
HozzászólásPosted: vas. feb. 12, 2017 9:49 pm 
Offline
Avatar

Joined: hétf. máj. 12, 2014 7:45 pm
Posts: 833
LC58

- Regina most már elhiszi, hogy Cecilia a testvére. Cecilia egész életében tudta, hogy testvérek, és lefeküdt a férjével, a testvérével, mert gyűlöli. Regina nem akar vele beszélni, de Cecilia nem fogja be, ha Regina nem akarja elfogadni, akkor is a testvére. Gerardo látja, hogy Cecilia be van drogozva.
- Alonso nem akar egyből fizetni, neki bizonyítékok kellenek. Teresa azt akarja elérni, hogy újra a kedvére kaszinózhasson Alonso jóvoltából.
- Cecilia utálja Reginát, mert elvette Mario szeretét, és örökké az árnyékban kellett élnie. Regina nem tartja magát felelősnek, de Cecilia igen, nem élvezhette azokat a kiváltságokat, amit Regina. Ceciliat a gyűlölet segíti, hogy tönkretegye Reginát, elkezd vérezni Cecilia orra. Nem engedi, hogy orvost hívjanak hozzá, és elmegy.
- Mauro szól Marionak, hogy Alonso Ceciliat keresi, aki épp Regin****** volt. Azt javasolja Marionak csináljon valami alternatív tervet, mert az eredetiek veszélybe kerültek azzal, hogy Cecilia is felvállalta, hogy Regina testvére. Mauro Mario segítségét kéri, hogy egy új életet kezdhessen.
- Regina nem érti, hogy nem vette eddig észre a jeleket, hogy Cecilia a testvére. Gerardo elmondja Reginának, hogy rengeteg gaztettéről tud Marionak El Cuervonak köszönhetően.
- Ochoa jelent, hogy zűrzavar támadt a kábítószerkereskedők között. Mauro azt mondja, szóljon Alonsonak, hogy megoldják a helyzetet. Mauro majd gondoskodik a sajtóról, és üzenetet hagy Ceciliának.
- Noemi elmondja Emilianonak, hogy Cecilia Regina testvére, miután az unokája erélyesen megkéri rá.
- Mario rá akarja tenni a kezét Omar vagyonára, majd a lányát keresi. Daniela tudni akarja, hogy melyiket.
- Alonso az embereit utasítja, hogy meg kell akadályozni az erőszakos tetteket az utcákon, hisz a kábítószerkereskedő háborúja veszélybe sodorhatja a kampányát. Ochoának le kell számolni néhánnyal. Mauro szerint ennek még súlyosabb következményei lesznek, inkább Chuloval kellene beszélni, ahonnét kiindult minden.
- Mauro sajtótájékoztatót tart, és inkább félbehagyja. Ekkor talál rá Ceciliára, aki rossz állapotban van. Nem tudja, hová mehetne, Mauro magával viszi.
- Chulo felkeresi Alonsot a házában, aki nem örül neki. Chulo elmondja, hogy elrabolták tőle Marciát, meg kell találnia Alonsonak és az embereinek, vagy felejtse el a pénzt, amit a kampányra szánnak.
- Mauro azt mondja Cecilianak, hogy tönkretett mindent a vallomásával. Alonso meg fog szabadulni tőle. Cecilia nem bírja ki, ha Alonsot elveszíti, mert szerelmes belé. Alonso éppen Ceciliat keresi Marcia miatt. Tudni akarja, miért mentette meg a lányt. Mauro azt mondja Ceciliának, hogy végleg elveszett. Isela miatt a bukás vár rá.
- Teresa kiengedi Ximenat a szobából, így büntette, mert rosszul viselkedett. Tovább vegzálja a lányát, Ximena nem akarja megtartani a gyereket. Teresa támogatja benne, de nem akarja, hogy Gerardo megtudja, gyereket vár.
- Escalante aggódik Regina miatt, továbbra is aktívnak kell lennie. Daniela szerint nem robot Regina, neki is szüksége van a pihenésre. Escalante beszél Danielanak Marciáról, hogy most védelem alatt áll éppen, mert meg akarják ölni, és sokat tud a családról. Ez lehetne a legnagyobb bombájuk Alonso ellen, de besároznák vele Mariot is. Danielanak kételyei vannak ezzel az eszközzel kapcsolatban.
- Jose Natalia mellett terem, kávét visz neki. Natalia nem akar Omar mellett lenni, és már a pénz sem érdekli, csak ki akar szakadni abból, ami körülveszi. José erre az egyetlen esélye. José megígéri, hogy nem kell benne csalódnia. Natalia nem bánná, ha José átmenne hozzá este.
- Magda nem biztos benne, hogy Omarnak oda kellene adnia a vagyonát Marionak. Omar egyedül akar maradni a közjegyzővel, kiküldi Magdát és Mariot is. Le akarja diktálni a végrendeletét.
- Regina visszaemlékezik Cecilia történetére, amikor elmesélte neki nevek nélkül az életét.
- Emiliano elmegy az apjához, és nagyon ideges, majd otthagyja, mikor látja, hogy alszik.
- Gerardo hazamegy Ximenahoz, aki megijed attól, ahogy az apja arca kinéz. Ximena egy fontos dologról akar vele beszélni, az anyjával fog együttélni. Gerardo azonban orvoshoz akarja vinni, kezeltetni Teresat. Ximena azonban magában akar róla gondoskodni, Gerardo nem érti, miért, amikor rosszul bánik vele.
- Mauro azt ígéri Ceciliának, hogy megoldja a problémákat. Most csak pihenjen. Mauro itt maradna vele, de Cecilia nem szeretné. Odaadja Cecilia a drogot Mauronak, amije van, Mauro nem akarja, hogy kárt tegyen magában. Ekkor toppan be Emiliano, beszélni akar vele. Mauro fél, de kettesben hagyja őket. Számonkéri Cecilian, miért engedte be az ágyába, ha tudta, hogy ő az unokaöccse. Cecilia a bocsánatát kéri, de Emiliano azt sem akarja, hogy hozzáérjen, undorodik tőle.
- A közjegyző elmondja Magdanak és Marionak, hogy új végrendeletet vettek fel.
- Emiliano kiönti a bánatát az anyjának, undorodik a családtagjaitól.
- Mario Iselahoz megy. Isela úgy érzi, Mario most megfizet mindenért. Mario rátámad Iselara, amiért Cecilia elmondott mindent, valamint, hogy Isela a kábítószerkereskedőkkel üzletel. Isela Mario felesége akar lenni, hogy Mario ne bukjon el, és Ceciliát a nevére kell vennie.
- Chulo azt mondja, hogy tudja Escalante szabotálni akarja a terveiket. Tudja, hogy Marcia nála van. Visszaköveteli Marciát, és ha visszaadja, akkor Escalante visszakapja Lorenát. Lorenát megverték és Chulo fogva tartja.
- Magda elmondja, hogy Omar új végrendeletet készített, amit már nem lehet megmásítani. Alonso dühös lesz miatta. Emiliano megy be az apjához dühösen.
- Reginának új fegyverre van szüksége, hogy harcoljon az igazságért és ezért lehet igénybe veszi Escalante segítségét.
- Emiliano Alonso szemére veti a hibáit, és elmondja neki, hogy Cecilia Regina testvére. Az apját okolja, hogy engedte vele lefeküdni, de Alonso csak most szerez tudomást róla.
- Mauro eszméletlen állapotban talál rá Ceciliára, és nagyon megijed.

_________________
Kép


Hozzászólás jelentése
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: La candidata
HozzászólásPosted: vas. feb. 12, 2017 11:39 pm 
Offline
Avatar

Joined: hétf. máj. 12, 2014 7:45 pm
Posts: 833
LC59:

- Mauro orvost hívathat Ceciliahoz.
- Emiliano nem hisz Alonsonak. Szemére veti a sok manipulációt, megölette Axelt. Alonso azt mondja, hogy Emiliano olyan, mint az anyja. Emiliano nem akarja többé látni az apját. Alonso azonnal látni akarja Maurot és Ceciliat, de Magda szól, hogy Cecilia beteg.
- Escalante nem bánja, ha Chulo megöli Lorenát. Látszólag. Majd Chulo ellen parancsot ad ki. Marciat pedig át kell szállítani egy helyre, amit Lorena nem ismer.
- Mauro nem engedi, hogy Cecilia kórházba menjen. Oxigénterápia kellene neki, az élete továbbra is veszélyben van. Mauro úgy dönt, kórtermet rendeztet be Cecilia lakásában.
- Magda telefonál Natalianak Omar kórházi nyomtatványai miatt. José felmond, ha akarja Natalia, de Natalia nem akarja, mert akkor megsejthetnek valamit a szökésükből.
- Alonso megjelenik Cecili******, aki alig kap levegőt. Alonsot nem érdekli, hogy rosszul van, Mauro nem tudja feltartóztatni, hogy ne bántsa. Alonso fojtogatja Ceciliat, Mauro épp, hogy meg tudja akadályozni. Soha tobbé nem akarja látni Ceciliát, és tönkre fogja tenni, amiért Cecilia tönkre tette a családját.
- Regina és Daniela elmennek a bordélyba Iselához. Regina tudni akarja az igazat. Isela tagadja, hogy kereskedne a lányokkal, ő csak megvédi őket, Mario a kereskedő. Ő is prostiként kezdte, és örül, hogy lett egy gyereke, mert már lehet nem élne. Iselanak hallgatni kellett Mario fenyegetései miatt. Viszont így is kikövetelte magának, hogy a legjobb neveltetésben legyen része Ceciliának. Jobban teszi, ha nem jelenti fel Iselát, mert az egész családját veszélyezteti ezzel Regina. Regina viszont megígéri, hogy Isela a börtönben köt ki. Isela elküldi Regináékat és halálosan megfenyegeti őket.
- Gerardo meg akarja óvni Reginát Escalantétől. Bizalmatlan vele szemben. Ignacio még mindig bosszúra szomjazik a lánya halála miatt, és szerinte Mario a felelős.
- Az utcákon tüntető nép vonul végig, Regináék a kellős közepébe csökkennek. Regina észérvekkel próbál hatni a tüntetőkre, úgy látszik, sikerül lecsillapítania a tömeget, és tárgyal velük. Daniela idehívja Escalantet.
- Marciat elszállítják egy másik helyre, de közben lövöldözés tör ki.
- A tömeg ismét fellázad Regináék ellen, és összezárnak körülötte.
- Mauro elmondja Marionak, hogy Cecilia túladagolta magát, és őt tartja a fő felelősnek. Mario elmondja Mauronak, mit kért tőle Isela. Mauro azt mondja tegye meg, mert a kompromittáló adatok kellenek tőle. Mauro azt mondja Marionak menjen onnan most el, Alonso pedig Mauroval akar beszélni.
- Escalante úgy érzi, bonyolódik a helyzet. Beszél Marciáról Reginának, elmondja, hogy őt akarják felhasználni Alonso ellen, de érintett benne Mario is, hisz Mario a feje a prostihálózatnak, aminek Marcia is részese volt.
- Marcia retteg, hogy mi lesz. Escalante emberei elmondják a főnöknek, hogy támadás érte őket.
- Alonsonak ajánlata van Augusto számára, hatalmat akar adni a kezébe, hallgatásért cserébe. Pénzügyminiszter szeretne Augusto lenni, Alonso beleegyezését adja.
- Teresa DNS-tesztet akar Ximenan végeztetni a baba miatt. Az orvos szerint nagyon korai és törvényellenes ebben a szakaszban. Teresa másik kórházba akarja vinni a lányát.
- Escalante találkozik Marciával, a lány vallomását rögzití Omar, Mario és Alonso ellen.
- Cecilia annyira gyenge, hogy nem ajánlatos fárasztani még a beszéddel sem, de Mario, mint apja odamegy hozzá a látogatási tilalom ellenére is. Mario puszilgatja a lányát, ki akarja szedni belőle hol vannak az iratok a bírók, politikusok, vállalkozók neveivel, akik a bordélyba jártak. Ha megmondja, a nevére veszi a lányát. Cecilia sír.
- Magda azt mondja Natalianak, hogy ő nem akart ártani neki, mondani akar Alonsoról valamit, de Alonso épp belép, és kizavarja Magdat. Nem tetszik neki, hogy Magdaban Natalia szövetségesét látja, Natalia közli a fiával, hogy ha így folytatja, egyedül marad, mint egy nyüves kutya. Alonso utasítja, hogy menjen és ápolja az apját Natalia, ha nem akar pénz nélkül maradni. Natalia pofon vágja a fiát.
- Ignacio elmondja Danielanak, hogy Gerardo elment megkeresni a lányát, mert nem éri utol. Daniela szól Ignacionak, hogy úgy néz ki, van egy nő, aki tanúskodhat Mario ellen a prostihálózattal kapcsolatban. Ignaciot feltüzeli a hírrel, így megbűnhődhet a lánya haláláért felelős egyén.
- Marcia elmondta a teljes történetet Escalantenek, meg is van a videó róla. Escalante másolatot csináltat róla.
- Chulot és az embereit felrobbantják, amikor autóba száll. Escalante a felelős érte.
- Mario megtalálta az információkat Ceciliának köszönhetően, és Iselat börtönbe akarja juttatni.
- Regina látja a felvételt Marciáról. Letaglózza teljesen. Regina felhívja Mariot, beszélni akar vele. Mario nem tudja, hogy látta a felvételt Regina. Cecilia felkel az ágyból, Mario szerint nem kellene megerőltetnie magát. Mario azt mondja, hogy Regina soha nem fog neki megbocsátani, és ezért megtagadja Ceciliától a nevét. Csak az adatok kellettek neki, buta volt, hogy odaadta neki. Ceciliaban nincs meg az az erő, ami Reginában, és Iselara sem hasonlít tulajdonságaiban, csak egy szép nő, aki könnyen manipulálható. Marioból meg semmi sincs benne, és már nem szolgál semmilyen célt Marionak. Sajnálja, de ez az igazság. Cecilia összetörik teljesen, Hernan siet megvigasztalni. Cecilia gyűlöli az apját.
- A bordélyba megérkeznek a rendőrök, hogy letartóztassák Iselat szervezett bűnözés, prostitúció, drogkereskedelem, és mindennemű illegális üzletek miatt.
- Noemi el akar rejtőzni, fél, hogy baj éri. Natalia telefonhívást kap: Omar kómába esett.
- Alonso magához vitette Emilianot, és elmondja neki, hogy teherbe ejtette Ximenat.
- Regina szembesíti Mariot azzal, hogy mennyi fájdalmat okozott neki. Tud a prostihálózatáról, és a börtönbe záratja az apját, megígéri neki.

_________________
Kép


Hozzászólás jelentése
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: La candidata
HozzászólásPosted: vas. feb. 12, 2017 11:50 pm 
Offline
Avatar

Joined: hétf. máj. 12, 2014 7:45 pm
Posts: 833
LC60

- Alonso szerint Emilianonak két választása van: mehet az anyjához, aki a helyes döntésre kényszeríti majd, és tönkreteszi az életét, valamint elintézheti Alonso is az ügyet.
- Escalante meg akarja találni Lorenát.
- Mario elmondja Reginának, hogy vele ellentétben ő nem született gazdag családba. Az egyik legszegényebb negyedben élt gyerekkorában, egyik testvére meghalt, nem tudták megoperálni, mert nem volt pénzük. Kenyérre sem volt pénzük, maga mögött akarta hagyni ezt a szegénységet, és nem érdekelték a következmények. Mindent vállalt, csak kikerüljön onnan. Viszont egyre csak több mocsok vette körül, mert semmi sem volt ingyen, hazugságok, árulás, gyilkosságok, amit csak el tud képzelni Regina, és így nyelte el a fertő Mariot. Mindvégig azon volt, hogy a legjobbat biztosítsa Reginának, és ezt meg is kapta. Mario azt kérdezi, hogy most ez a fizetsége? Regina megkérdezi, így akarja magát igazolni? Regina nem érzi magát bűnösnek, ha feljelenti. Regina elmondja, hogy azzal, amit Mario teremtett maga körül szeénységet hozott másokra, romba döntött vele családokat, és ezt nem tudja elfogadni. Mario megkérdezi, hogy most háborúba száll-e ellene, de Regina nem száll harcba, mert az apja már elbukott. Annyit kér tőle, hogy ne okozzon több fájdalmat.
- Cecilia elmondja a történetét Hernannak. Cecilia annyit akart egész életében, hogy rá is úgy tekintsen Mario, mint Reginára. Hernan azt javasolja neki, hogy kezdjen új életet, de Cecilia úgy érzi, hogy már túl sok rosszat követett el. Reginának igaza volt, semmi méltósága sincsen. Hernan a szerelméről biztosítja a nőt, Cecilia tőle is bocsánatot kér. Hernan ekkor telefonhívást kap: Iselat letartóztatták.
- Mario nem tudja meggyőzni az igazáról Reginát. Nem fogadja el Regina, hogy így akarta őt megvédeni. Regina arra kéri az apját, hogy felejtse el őt, mint a lányát.
- Teresa megkapja a pénzt Alonsotól, hogy a baba ne szülessen meg, és el kell távolítani a lányt a fia életéből. Ximena kihallgatta őket.
- Mario elmondja Mauronak, hogy mire járt Reginával. Mauro segítségét kéri, hogy a pénzét kijutatthassa az országból, és eltűnjön, mielőtt lelépne. Mauronak pedig Mario elintézi, hogy új életet kezdhessen, illetve van még egy kérése Maurohoz, Isela maradjon élete végeig börtönben. Mauro elmondja, hogy Marcia Escalanténél van, és az egész városi rendőrség Alonso kezében van.
- Ximena meg akar szökni otthonról, Teresa keresi. Ximena a szekrényből egy baseball ütőt vesz elő, és fejbe veri az anyját vele, aki kiterül az ágyon, és vérzik a feje.
- Lorenát Escalante elé viszik, a férfi már nem veszi hasznát az Alonso és Mario elleni harcban. Nem bízik meg a nőben Chulo miatt többé. Lorenat fejbe lövik.
- Ximena elsírja Ignacionak, hogy megölte az anyját.
- Regina azt akarja Escalantetől, hogy Marcia a bíró előtt is tanúskodjon. Escalante ezt nem akarja, de végül belemegy.
- Mauro úgy dönt, hogy megakadályozza, hogy Alonsoból elnök legyen. Mario szerint Mauro megőrült, de Mauro elégedett azzal, hogy most életében először jócselekedetet visz véghez.
- Cecilia meglátogatja az anyját, aki szerint neki is itt kellene lennie. Haragszik rá, mert kiadta Marionak, ezek az archív anyagok voltak Isela életbiztosításai. Isela nem akarja látni a lányát többet.
- Alonso emberei megölik Marciát, amint Escalante emberei tanúskodni viszik.
- Ignacio nem találta meg Teresát, egy biztos, Ximena nem ölte meg, életben van. Ignacio elmondja Gerardonak, hogy Ximena gyereket vár.
- Regina hiába várja Marciát tanúskodásra.
- Mauro sajtótájékoztatót tart, megújítja az egész kabinetet.
- Gerardo nem akarja, hogy Ignacio beszéljen Ximena gyerekéről Reginának, így is sok a problémája. Escalante ekkor jön, hogy Marciát megölték. Gerardo szerint meg kellene győzni Iselat, hogy tanúskodjon. Escalante szól, hogy a sajtó értesülést szerzett Cecilia és Regina testvérségéről. Botrány lesz belőle.
- Alonso is beszél a sajtónak, Reginát sározza be vele, mintha Regina végig tudott volna Ceciliáról. Mario és Regina így akarták titokban kiiktatni Alonso, az erkölcscsősz Regina, aki rejtegette az apja kettős életét.
- Gerardo elmegy Iselahoz, de nem akar segíteni. Gerardo felajánlja, hogy csökkentik a büntetését, vagy akár szabadon is engedhetik. Iselat ez már érdekli, Mariot akarja a rácsok mögött látni a lányok halála miatt, és mindenről beszámolhat.
- Cecilia felajánlja a segítségét Reginának, kettesben akar vele maradni, és beszélgetni.
- Mauro ráveszi Ochoat, hogy neki dolgozzon és ne Alonsonak,elveteti Alonso védelmét, a sajátját pedig megduplázza.
- Cecilia hajlandó tanúskodni Mario ellen, elmondja, hogy az anyja tanította meg a gyűlöletre. Cecilia sokat várt erre a pillanatra, hogy megtudja Regina, hogy a testvére, és bárcsak kapott volna tőle egy ölelést, bárcsak elfogadta volna. Bocsánatot kér a nővérétől. Regina azonban nem tudja elfelejteni, hogy lefeküdt a fával, elhiszi, hogy ő is csak Mario áldozata, de ezen nem tud felülkerekedni .
- Ignacio találkozik Escalantevel. Ignacio elmondja, hogy az ex-rendőr El Cuervo szintén sokat tud Mario ügyleteiről.
- Gerardo elmondja Reginának, hogy tudott egyezkedni Iselaval. Regina pedig azt mondja, hogy Cecilia is támogatja őket. Mauro látni akarja Reginát, Gerardo úgy dönt, elkíséri. Majd Regina azt mondja, hogy inkább azt derítse ki Gerardo, Mario hol tartózkodik.
- Alonso szembesül azzal, hogy Ochoa már Mauronak dolgozik, és nem hajtja végre az utasításait, és elviszi a biztonsági személyzetet a házából.
- Ximena és Emiliano elmennek egy klinikára, ahol abortuszt végeznek. Emiliano még lehet hajlandó lenne megtartani, de Ximena nem, nem akarja, hogy megismétlődjön a szüleik história. Nem akar szerelem nélkül gyereket szülni.
- Alonso meglátogatja az apját a kórházban. Nem tudja, neki is ez lesz-e majd a sorsa, meghalni a fia előtt. Alonso is úgy érzi, egyedül maradt, mint Omar, és jóformán ő sem kap levegőt, fuldoklik. Nem akar sírni előtte, mert nem egy kis taknyos, mint Emiliano. Kiadja az orvosoknak az utasítást Alonso, hogy kapcsolják le az apját a gépekről. Omar meghal.
- Gerardo szívességet akar kérni Nataliától, aki ellenséges vele. Marioért jött az igazságszolgáltatás miatt.
- Mauro tisztában van vele, mennyi hibát követett el Alonso, és ő is ugyanúgy. A segítségét kéri. Kiadja Alonsot az összes mocskos ügyletével Reginának és a hatóságoknak, csak ő meneküljön meg. Mauro tisztában van vele, hogy ez egy gyáva húzás a részéről, nem bírna ki egy percet sem a börtönben. Regina nem fogadja el a kérését.
- Mario el akar repülni az országból. José a sofőr, Natalia üzen neki, hogy Mariot elő kell keríteni.
- Andres rossz híreket hoz. El Cuervot megölték a börtönben. Ignacio azt mondja, hogy csak Escalante tudott róla, és összerakják a képet, hogy Escalante a drogkereskedőkkel van.
- Natalia értesíti Reginát, hogy Mario úton van hazafelé, és olyan, mint egy őrült.
- Alonso Escalantehoz megy, és kezet fognak egymással, mint a társak teszik, és ekkor előséták Chulo, csak megrendezték a halálát. Alonso meglepődik.
- Emiliano azt mondja Gerardonak, hogy már késve érkezett a kórházba. Ximena már valószínűleg túl van az abortuszon.
- Mario a földön rugdossa Noemit, Regina betoppan és leállítja, hogy az apja ne ölje meg az anyját. Rendőrségi sziréna szól a közelben, Mario fegyvert ránt elő, és Regina megkérdezi, kit fog megölni: őt vagy az anyját. Mario egyre inkább Reginára szegezi a fegyvert, majd eldördül egy lövés. De ki az áldozat?Pár óra és FINÁLÉ!!!!!

_________________
Kép


Hozzászólás jelentése
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: La candidata
HozzászólásPosted: kedd feb. 14, 2017 1:17 am 
Offline
Avatar

Joined: hétf. máj. 12, 2014 7:45 pm
Posts: 833
Na és jöjjön, aminek jönnie kell, és ez nem a Hangyák a gatyában lesz! FIII-NÁÁÁÁ-LÉÉÉÉÉ de La Candidata


- A sajtó, a mentők és a kommandósok megérkezik a lövöldözés hírére a Barcenas házhoz. Véres nőket látni mindenhol, senki sem tudja, ki sebesült meg. Hernan és Cecilia is odamennek, és be akarnak jutni.
- Escalante mindig győz, ő nem veszít, vagy Alonsoval, vagy Reginával, ahová az érdek sodorja. Escalante most kapja a hírt, hogy lehet Regina meghalt a lövöldözésben. Mario lőtt, de még nem világos, hogy kit.
- Kiderül, hogy Mario saját magát lőtte le. Noemi és Regina megrendülten hagyják el saját lábukon az épületet.
- Gerardo Ximenahoz siet.Emiliano látja a műtőasztalt. Gerardo megleli a lányát, aki nem volt képes az abortuszra. Gerardo örül neki.
- Noemi nem akarja, hogy Cecilia ott legyen a kórházban. Cecilia Marioról érdeklődik, Regina megkéri, jöjjön vissza később. Noemi nem akar hazamenni, Regina egy hotelbe gondolta pihenni. Noemi azt mondja Reginának, hogy itt marad a kórházban, mert a férje és szereti.
- Cecilia az orvosoktól érdeklődik. Kritikus Mario állapota, kevés remény maradt. Alonso is megérkezik a kórházba, Regina nem akarja látni. Alonso elmondja, hogy Omar meghalt. Egy utolsó szívességet kér, menjenek el a temetésre, ne hagyják egyedül. Reginát ki akarják hallgatni a rendőrök. Alonso beszélni akar Emilianoval.
- Ignaciot fegyveresek fogadják a házában. Chulo emberei azok, Andrest nagyon csúnyán megverték. Chulo tudja, hogy Ignacio rájött Escalanete titkára, hogy a drogbárók szövetségese. Ignacio megesküszik, hogy nem mondta el még senkinek sem. Halálosan megfenyegetik Ignaciot.
- Alonso tudni akarja beszélt-e Ximena terhességéről Emiliano az anyjának. Emiliano nem akar erről beszélni az apjával, inkább a nagyanyjához megy. Megjelenik Gerardo, és Alonso beszélni akar vele, de Gerardonak nincs közös témája vele. Alonso azt mondja, hogy ezt még megbánja. Gerardo átöleli Reginát, aki nem érti, hogy fajulhattak idáig a dolgok: a saját apja fegyvert fogott rá, azt hitte, hogy őt lövi le.
- Cecilia beszélni akar Alonsoval, de Alonsonak nincs vele dolga. Cecilia tudni akarja, hogy szerette-e valaha a férfi. Szép nő, de csak használta a testét, mindvégig Reginát szerette. Alonso soha többé nem akarja meglátni Ceciliat, sem az ő, sem Emiliano közelében. Emiliano is megvetéssel pillant a nénikéjére, és Hernan is ott hagyja.
- Mauro hívja Gerardot, találkozni akar vele. Regina nem ért a piszkos játszmához, de így soha nem fog győzni. Valakinek be kell piszkítania a kezét.
- Alonsohoz mennek Ochoa és a biztonságiak. Alonso azt kérdezi, hogy megölni jöttek?
- Emiliano beszél Reginának Ximena terhességéről, és el akarta vetetni.
- Az elnök nem akarja, hogy Mauro legyen a kormányzó. Mauro találkozott Gerardoval, és Reginát akarja elnöknek. Maurót el kell távolítani az útból. Alonso tudja, hogy mit kell tennie, nem kell neki az elnök tanácsa, megy anélkül is, csak nem tudja, miért pont neki kell elvégezni a feladatot, amikor mindig ő végeztetett. Ochoa felhívja a figyelmét, hogy a megoldást a kábítószerkereskedők nyújtják, akiknek kapcsolata van Mauroval. Bosszú lesz az indíték ellene. Alonso azt mondja, hogy Gerardoról is gondoskodni kell.
- Emiliano sem akarja, hogy Ximena elvetesse a babát. Segíteni szeretne a lánynak.
- Regina érdeklődik az anyja állapota felől Danielatól, még pihen Noemi. Regina megkérdezi Gerardot, miért nem beszélt neki Ximenaról. Gerardo csak nem akart eggyel több problémát Reginának, amin törnie kell a fejét. Reginának egyértelmű, hogy támogatni kell a lányt, hogy felelős szülő váljék belőle ilyen fiatalon, ő pedig barátkozik a nagymama szereppel. Gerardo azt javasolja, egy rövid időre felejtsék el a bajaikat, és magukra gondoljanak.
- Alonso nem érti, mit keres az apja házában Natalia, mikor ápolnia kellett volna. Natalia emlékezteti, hogy Alonso kapcsoltatta le a gépekről Omart. Alonso azzal vádolja, hogy csak azt várta, halljon meg az öreg, és ismét a szeretőit vágja az anyja szemébe. Natalia már előkészítette a temetést, és egyedül akar maradni. Alonso olyan temetést akar, ami egy elnök apjához méltó, nem engedi meg, hogy az anyja ne vegyen részt, fenn kell tartani a látszatot, azt a dáma, aki valaha volt. Natalianak elege van belőle, hogy mindig úgy kell ugrania, ahogy Alonso fütyül, még el sem válhatott az apjától, mert Alonsot hátrányosan érintette volna. Alonsot nem érdekli, a látszat az látszat, és nagyon is egy kutya volt az apja és az anyja, csak annyi a különbség, hogy Nataliat az az érdek vezérelte egész életében, hogy ágyba bújhasson olyan korú férfiakkal, akik a fiai lehettek volna. Natalia pofon vágja Alonsot. Megparancsolja Natalianak, hogy tüntesse el Josét a házból, és az életéből, vagy José az életével fizet.
- Omar temetését láthatjuk. Natalia csak elment a temetésre a fia nyomására. Alonso még aznap fel akarja olvasatni a végrendeletet.
- Ignacio azt mondja Andresnek, hogy nem beszélhetnek arról, mi történt a házban, és Escalantéről sem.
- Alonso megköszöni Reginának, hogy részt vett a temetésen. Emiliano és Natalia miatt tette, Alonso most nem akar vitatkozni, azt mondja, meg fogja óvni a feleségét és a fiát. Alonso nem akarja, hogy Regina elválassza a fiától. Regina szerint Alonso magának köszönheti.
- Regina interjút ad a tv-ben az apjával kapcsolatban. Nem akarta észrevenni, hogy az apja, milyen ember is valójában. Nehéz szembenéznie az apja kettős életével, és a sok mocsokkal, ami körbevette. Ő mindvégig a korrupció, és az erőszakos bánásmód ellen harcolt, és nagyon nehéz feldolgozni, hogy az apja nyakig elmerült ezekben. Hernan úgy gondolja nehéz lehetett, feljelenteni a saját apját. Regina beszél az Alonsoval való kapcsolatáról is. Cecilia laptopon nézi a műsort, Regina beszél róla is. Elismeri testvéreként, és megkaphatja Mario vezetéknevét. Cecilia meghatódik, mindig erre vágyott.
- Mario nem hal meg, de kb élőhalott állapotban marad.
- Ceciliához rendőrök érkeznek, majd épp a kábítószert próbálja eltüntetni. Mario bűntársaként kell felelnie.
- Alonso átadja a videókat Gerardonak, amin az látható, ahogy Reginával szeretkeznek, valamint Ximena kábítószervásárlása. Azt mondja, ez mind Mario műve volt. Alonso azt akarja, hogy ezzel legyen elintézve az ügyük, és ne folytassák a nyomozást a kormányzóság ellen, mert rossz vége lesz. Alonso Reginát félti, és nem Gerardot. Alonso azt mondja, hogy a nyomozással tőlük is hatalmasabb emberek érdekeinek árthatnak, de Gerardoék nem tartanak semmitől.
- Mauro elmondja Franconak, hogy rengeteg bizonyítékot ad át majd Gerardonak, és emiatt el kell tűnnie az országból. Azt akarja, hogy Franco vele tartson. Franco azonban nem hagyja itt a családját és a vállalatát. Mauro szembesíti azzal, hogy a családja csak álca, a cége pedig tele van kábítószerkereskedőkkel. És arra sarkallja, hogy gondolja át a döntését.
- Escalante jön Reginához, hogy koncentrálniuk kell az Alonso ellen harcra, és elmondja, hogy Ceciliát elvitték a rendőrök.
- Ignacio nem mondja el, hogy miért verték össze Andrest. Andres azonban kitálal, hogy Escalante emberei voltak, és Regina kampányát kábítószerkereskedők pénzével finanszírozzák. Ignacio rátámad Andresre.
- Regina úgy érzi, hogy Ceciliat is Mario manipulálta. Hernan segítséget kér tőle, Escalante nem akarja, hogy belekeveredjen Regina.
- José úgy érzi, hogy Natalia távolságtartó lett vele. José a szerelméről biztosítja, Natalia azonban már csak múlt időben beszél róluk, és szakít vele. Hivatkozik a korkülönbségre, és nem hagyhatja hátra az itteni dolgokat, de José itt is maradhat. Natalia azonban így sem akar együtt lenni, egy szép kaland volt, de menni kell mindenkinek a saját útján tovább. Josénak élete legszebb élménye volt Natalia. Natalia nagyon szomorú, hogy ezt meg kellett tennie, de félti José életét.
- Noemi bemegy Mariohoz, akit a gépek tartanak életben. Mario magához tér, de semmire sem lesz képes az életben, egy élőhalott lesz. Noemi azt mondja, egész hátralevő életében az ő arcát kell majd néznie, míg a halál el nem választja őket, és ez Mario büntetése a sok rosszért.
- Reginát ünneplő tömeg várja. Gerardo telefonál Escalantenek és elmondja, hogy tudja, hogy kábítószerkereskedőkkel üzletel. Találkozni akar vele, Escalante reméli senki más nem hallotta ezt, és ez nem üres fenyegetés, ő meg is teszi, amit ígér. Ignacio úgy érzi, most tette tönkre Gerardo Regina összes esélyét az elnökséghez. Gerardo nagyon mérges Ignaciora, amiért korábban nem árulta el neki, hogy Escalante miféle ember. Védelmet akar szerezni Gerardo Maurótól, Andrest pedig megkéri, értesítse Danielat. Ignacio nem ért egyet a döntésével, mert ezzel megöli mindegyikőjüket.
- Escalante értesíti Chulot, hogy Ignacio valószínűleg nem fogta be a száját. Tudja, hogy mi a teendője.
- Ez a választás előtti utolsó kampány. Regina köszönetet mond a támogatóinak.
- Gerardo meg akarja védeni a családját, és Reginát, de Mauro közli vele, hogy megfosztották a hatáskörétől, és nem engedelmeskednek neki.
- Chulo elmondja Alonsonak, hogy Escalante lelepleződött. Így kitör a harc, Regina pedig elvesztette Escalante védelmét. Alonso nem akarja, hogy Reginának baja essen, de Chulo szerint Reginát már nem menthetik meg.
- Emiliano ajtaján kopogtatnak. Gerardot keresik, a fiatalokat megverik.
- Andres Danielanak hagy üzenetet, hogy fontos mondanivalója van a számára. Andrest szitává lövik, amikor kiszáll a kocsijából.
- Ignaciot is fegyveresek fenyegetik meg.
- Regina tovább folytatja a korruocióellenes kampánybeszédet.
- Escalante telefonon elmondja Gerardonak, hogy elkapták Emilianot és Ximenat. Gerardo nem akarja, hogy bántsák őket, mindennek van egy határa. Escalante megfenyegeti, hogy a lánya meg fog halni. Fegyveresek jelennek meg Regina rendezvényén és lövöldözni kezdenek. Gerardo hallja a rádióban, hogy mi történt. Escalante szól Gerardonak, hogy most már elhiheti, hogy nem viccel. minden Gerardotól függ, mi lesz Reginával és a fiatalokkal.
- A fiatalokat tovább ütik-verik.
- Escalante szemtől szemben akar találkozni Gerardoval.
- Escalante emberei miután brutálisan megverték a fiatalokat, magukra hagyják őket. Gerardo talál rájuk. Ximena vérezni kezdett, retteg, hogy elveszíti a babáját. Gerardo orvost hívat a lányához.
- Daniela nem érti, hogy mi volt ez a levegőbe lövöldözés Regina rendezvényén. Regina sejti, hogy Escalante van a merénylet mögött, de egyelőre óvatos, nem mond semmit sem.
- Isela egyezkedik a bíróval, aki valaha a bordélyába járt szórakozni. Nem akarja, hogy a lánya börtönbe kerüljön, mert ő csak egy idióta semmi más. Iselanak olyan információ vannak, hogy azzal a bíró még előrébb juthat a karrierjében.
- Alonso nem akarja, hogy Emilianonak és Reginának baja essen, megrémítette a lövöldözés a rendezvényen. Ekkor telefonál Mauro, hogy Regina élete veszélyben van.
- Az orvos szerint elmúlt a veszély, a gyereket megmentették, Ximenanak nyugalomra van szüksége.
- Escalante egy kocsit küldet Gerardoért. Gerardo kb elbúcsúzik a lányától röviden könnyek közepette. Emilianotól azt kéri, hogy vigyázzon a lányára.
- Daniela retteg nagyon a történtek óta. Escalante irodájában vannak, Regina felfedi, hogy tudja, hogy Escalante a hunyó, és Escalante elismeri. Regina azt mondja, hogy magától rájött, gyanús volt a túlzott nagylelkűség. Danielat elviszik Regina mellől.
- Gerardot és Ignaciot azonos helyre szállítják. Ignacio elmondja, megölték Andrest, most pedig Gerardot fogják. Ignacionak kell megölnie, és ő bizony nem akar meghalni Gerardo miatt.
- Escalante azért választotta a támogatottjának Reginát, mert azt hitte, tudja, majd irányítani, de belátja ezen a ponton tévedett. Azt is elmondja Escalante, hogy beleszeretett Reginába, nekik együtt kellene lenniük. Reginát nem érdeklik az érzelmei. Reginának a viselkedésével van a probléma, ami miatt, most elveszít mindent, és soha nem lehet elnök belőle. Nem lehet mindig a helyes utat követni, és emiatt Alonsot fogja támogatni. Regina nem enged az elveiből, és igen a söpredék megtalálja egymást. Escalante elmondja, hogy folytatni fogja Regina a kampányát, de a választásokat elbukja majd. A látszatot fenn kell tartani, és azt kéri, hogy menjen vele.
- Ximena nem akar az ágyban maradni, az apját akarja látni. Ximena retteg, hogy valami rossz történik az apjával, borzalmas előérzete van.
- Ignacio nem képes lelőni Gerardot. Escalante meghozza Reginát, hogy lássa, mi vár Gerardora. Ignaciot gyengének tartja Escalante. Ha nem fogadja el a feltételeit Regina, Gerardo után a fia is meg fog halni. Regina a tiltások ellenére kiszáll az autóból, nem akarja, hogy Gerardo meghaljon. Escalante azt mondja, ha nem hal meg Gerardo, akkor Reginának kell meghalnia. Reginára fogja a fegyvertét, Gerardo kicsavarja Ignacio kezéből a fegyvert, és megöli Escalantet. Escalante emberei sortüzet nyitnak Ignaciora és Gerardora, mind a ketten meghalnak. Regina csodával határos módon sérülés nélkül megússza, de Gerardo életét már nem tudja megmenteni, túl sok lövést kapott.
- Alonso talákozik Chuloval, a dolgok úgy alakulnak, ahogy várták, bár a lövöldözésben, ahol Escalante meghalt, beavatkoztak a kormányzóság emberei. Chulo Alonsot akarja az elnökséghez segíteni. Alonso megtudja, hogy Gerardo meghalt.
- Eltelik néhány hét, és Gerardo poszthumusz kitüntetésben részesül, melyet Ximena és Regina fednek fel.
- Felolvassák Omar végrendeletét: minden vagyonát Magdára hagyta. Alonso szerint ez nem lehetséges. Natalia úgy érzi, egyszer az életben Omar helyesen cselekedett, és elfogadja, majd hozzáteszi ironikusan, végülis családban marad, mert Magda jobb felesége volt Omarnak, mint ő. Magda megkönnyezi, hogy ő lett az örökös.
- Regina tovább folytatja a harcot, és mindenféle pénzbeli támogatás nélkül folytatja a kampányát, vele szemben Alonso nagyon aggresszív kampányt folytat. És elérkezik az utolsó vita Alonso és Regina között. Férj és feleség egymás ellen, elmondják az ígéreteiket.
- Megkezdődik a választás, szavaznak az emberek folyamatosan. Egyelőre Alonso vezet.
- Noemi elhordja Mariot Ceciliahoz látogatóba. Cecilia szeretné, ha még az apja vele maradhatna egy kicsit, de Noemi szigorú. Cecila úgy dönt, hogy véget vet az életének. A fürdőkádjában felvágja az ereit egy zsilettpengével.
- Teresát láthatjuk, amint egy kaszinó prositituáltjaként végezte.
- Franco nem tartott Mauroval. Mauro melegprostituáltak szolgálatait veszi igénybe.
- Alonso megérkezik egy magánrepülőgéphez. Chulo várja rajta lányokkal. Ünnepelni mennek, és elkerülni, hogy Alonso börtönbe kerüljön. Alonso rengeteg pénzt lopott. Chulo pedig megígéri neki, hogy hamarosan visszatérhet majd az országába, Mexikóba.
- A szavazatok aránya megfordult, Mexikónak elnöknője lett Regina Barcenas személyében. Gerardo szavaira emlékezik, aki arra biztatta, hogy harcoljon a végsőkig, és Gerardo adott neki erőt, hogy végigcsinálja. Regina kiáll az éljenző tömeg elé, ám ekkor egy orvlövész beméri a fegyverével. És FIN!!!

Véleményt majd később a hét folyamán az egész sorozatról!


Attachments:
Magyarázat: VÉGE!
vlcsnap-2017-02-13-11h15m07s809.png
vlcsnap-2017-02-13-11h15m07s809.png [ 455.53 KiB | Megtekintve 167 alkalommal. ]

_________________
Kép
Hozzászólás jelentése
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: La candidata
HozzászólásPosted: kedd márc. 21, 2017 12:50 am 
Offline
Avatar

Joined: hétf. máj. 12, 2014 7:45 pm
Posts: 833
La candidata – az én szememmel

Amikor kiderült, hogy Giselle Gonzalez érkezik a második önállóan elkészített sorozatával a sikeres és minőségi Yo no creo en los hombres után, a Gizi néni és az Hombres rajongók nem győzték kivárni a premier dátumát. De hát, hogy is lehetett volna nem tűkön ülni, amikor a Televisa történetében először tényleg politikai témájú sorozat készült, ugyanazzal a profi alkotócsapattal, akik megfilmesítették a Yo no creot (+Juan Pablo Blanco), előre tudván azt, hogy egy rövid sorozat lesz, és nem egy 180 részes rétestészta, főhősnőnek megszerezte az egyik legütősebb talentumot Silvia Navarro személyében.

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre az idei Premios TVyNovelas díjátadó gála, és nem tudom történt-e már ilyen, de minden kategóriában van jelölése a sorozatnak. Ebből kifolyólag, igaz még sosem véleményeztem így, de úgy döntöttem a jelölések alapján zongorázom végig a sorozaton, és hangot adok annak mi tetszett és mi nem. Remélhetőleg semmit sem hagyok ki belőle.

Silvia Navarro avagy Regina San Román Barcenas: a legtöbb a La candidata kiválasztásán múlott. Leginkább az jelentette a kérdést, hogy milyen korú nő játssza a jelöltet: a kezdetek kezdetén voltak nevek Susana Gonzaleztől Cecilia Suarezen át egészen Helena Rojoig, míg végül Silviára esett a választás. Tudni lehetett, hogy pazar játék elébe nézünk, Silvia, mint mindig ezt is megoldja, és talán egy új oldalát mutatja, ami így is lett. Egy nagyon komoly karaktert kaptunk, ez a karaktere nézett szembe a legtöbb és legsúlyosabb problémával az eddigiek közül, és felnőtt gyerekes anyukát játszott, most először. Ahogy nézte az ember a sorozatot, ha kérdőjel merült fel benne, akkor az jelentette, hogy ez a nő, holott még 40 sincs, hogy fut be ilyen karriert, ez talán nem igazán lehetséges. Gizi néni azzal próbálta ezt árnyékolni, hogy ő egy igen karrierista nő volt, aki pont emiatt nem tudott az a jó anya lenni, akit igényelt volna a fia gyerekként és kamaszként. Erősen feminista jellegű politikus volt, és az utópisztikus szakmabelinek is nevezném, mivel telenovella főhősnőkhöz hasonlóan színtiszta egyenes jellem volt. Csak úgy kerülhetett folt a jellemére, ha a negatív karakterek ezen ügyködtek.

Victor Gonzalez avagy Gerardo Martinez: A történet egyértelműen főhősnő központú volt, a női protagonista mellé kellett egy olyan férfifőhős karakter, aki nem nyomja el őt, és nem szegeződik minden tekintet rá, mint pl egy Colungára vagy Yanezre. Így kerülhetett a képbe az Aztecától érkezett Victor Gonzalez, akivel remekül kiegészítették egymást, a kémia is megvolt, és nem egyszer merész ágyjeleneteket is produkáltak. Biztosan a jobb döntést hozták meg vele, mintha Juan Pablo Medina lett volna Silvia párja a sorozatban. Ami nem igazán tetszett mindenkinek, az Victor karakterének a sorsa, bár én megbocsáthatónak találtam Gizi néniék részéről. Victort szívesen látnám ismét Televisás produkcióban.

Rafael Sanchez Navarro avagy Alonso San Roman: tökéletes ábrázolása volt az ördögi, minden hájjal megkent manipulátor politikusnak, akinek semmi sem állhat az útjába, bárkit félrelök, ha kell, sem istent, sem embert nem ismer, lepaktál a drogbárókkal is, csak ő lehessen a mexikói elnök. Köszönet érte Gizi néniéknek, ahogyan a képernyőre vitték azt, és mutatták be azt a családi drámát Regina és Alonso kapcsolatán keresztül, amely azt mutatta be, hogyan is hűl ki egy kapcsolat súlyos, hosszú éveket követően, és láttuk egy nő vívódását is ebben kapcsolat, hogy felmerje vállalni a valódi érzéseit egy másik férfi iránt, aki a férjének a legnagyobb ellenlábasa.

Susana Gonzalez avagy Cecilia Barcenas: a sorozat egyik legjobb, legösszetettebb karaktere volt, Regina féltestvére, aki a háttérben nevelkedett zabigyerekként. Hiába kapta meg a legjobb oktatást, a legjobb anyagi dolgokat az apjától, a törődés, az elismerés, a valódi szeretet hiányzott az életéből, az anyja pedig egész életében bosszúra nevelte. Ettől is lett ő egy félresiklott karakter, drogfüggő, promiszkuis életmódot folytató nőszemély, aki még a vérfertőző kapcsolat folytatását sem veti meg. Gizi néniék felismerték azt, hogy Susana ezekben a szerepekben adja a legjobb formáját, és nem főhősnőként. Atipikus villana volt, néha a néző már-már sajnálhatta, de aztán rá kellett ébrednie, hogy az inkább szánalom a karakter irányába. Nem akarok túlozni, de szerintem ez eddig élete alakítása volt, a PyP Juliaja bújjon el messze tőle.

Juan Carlos Barreto avagy Mario Barcenas: a hidegvérű alvilági figura akit megfertőzött a hatalom és a nagyravágyás. Miután kapcsolatba került a San Romanokkal egyre magasabbra tört, és nagyívű politikai pályára törekedett, ám nem sikerült legyőznie riválisát Alonso apját. Egy karakter, aki gombnyomásra gyilkoltat, hátborzongató érzés keríti a hatalmába az embert, amikor meglátja a képernyőn, akit nem hatnak meg a vérségi kötelékek sem, csak a saját érdekei vezérlik. Az Hombres-beli kis szerepével ellentétben ez egy nagyon fontos karakter, és hitelesen át is adta a nézőknek. A Para volver a amart követően ismét egy negatív karakterben jutott a csúcsra, szintén Gizi néninél csak most egy másfajtában.

Nailea Norvind avagy Teresa Martinez: a tipikus antagonista karaktert megfűszerezte nekünk Gizi néni jó nagy adag hibbantsággal és játékszenvedéllyel. Ő volt az egyik karakter, akit ütni lehetett volna, na de sebaj, kapott is egyszer egy baseballütővel. Ő volt az, akit úgy életfogytiglan bedugott volna a tévénéző egy elmegyógyintézetbe, azért hogy játszhasson, mindenre képes volt, valamint Reginát tiszta szívből gyűlölte, és jóformán nem is volt olyan ember, akit szeretett volna. Ismét jutott neki az ocsmány szeretőkből egy adag, csak most nem Salvador Pineda, hanem Ari Telch személyében, akivel nyugodtan pályázhatnának a legundorítóbb telenovella-páros ever címre. Zsinórban nyerné mind a kettővel Norvind.

Helena Rojo avagy Natalia San Roman: nagy pacsi Gizi néninek, amiért felismerte benne a nőt, és nem a nagymama karaktert. Annak a színésznőnek 70-en felül is olyan teste, olyan karizmája, olyan lélekjelenléte van, hogy abszolút alkalmas ilyen szerepekre. Gizi néni arra adta a fejét, hogy tabut döngessen, és miért ne lehetne egy nő ebben a korban szerelmes, miért ne lehetne ebben a korban szexuális életet élni, miért ne lehetne egy idősebb nőnek fiatalabb szerelme. Terítékre került itt még a családon belüli erőszak is. Az ő házasságán, Regina házasságán, és Noemi házasságán keresztül is próbálta Gizi néni azt hangsúlyozni, hogy ne hagyják a nők elnyomni magukat, meg kell tenni a lépéseket annak irányába, hogy letépjék a láncaikat. És Gizi néni amellett teszi le a voksát, hogy nem igaz a mondás, miszerint jobb egy rossz mellett, mint egyedül, ha csak még egy példát kell mondanom, akkor az Veronica Langer karaktere Magda. Záró gondolatnak jegyzem meg, hogy Natalia és Noemi, a két nászasszony karakterében egy kettéválasztott Dallas: Samantha karakter jelent meg. Natalia képviselte azt a felét, aki az elnyomás és a férje ridegsége elől a szeretőihez menekült, míg Noemi az alkoholban találta meg a szerelem forrását.

Patricio Castillo avagy Omar San Roman: ha ő nem visz haza díjat, akkor nincs igazság, ezzel kezdeném, minden percében hiteles volt, de ha választanom kellene a legjobb pillanatai a sorozat utolsó harmadában voltak. Az öreg zsarnokot nem lehetett nem utálni, ahogy a nőket kezelte, mint valami liszteszsákokat. Hímsoviniszta karakter, a férfiaknak mindent lehet, a nőknek semmit se, akinél a néző alig várja a bűnhődés fázisát.

A Juvenilek Karla Farfán és Federico Ayos avagy Ximena Martinez és Emiliano San Roman: elvileg ők voltak a fiatal proatgonisták, inkább antagonisták voltak, semmi szerethető jellemvonással. Értem én, hogy nehéz a politikusok gyerekeként, nem átlagosnak tűnni, de nekem ez sok volt, amit tőlük kaptam. Emilianon a sorozat utolsó harmadára csiszoltak, lettek szimpatikus tettei, de nem volt elég, hogy feledtesse velem az első 40 részbeli dolgait. Míg az Hombresben inkább éretlenek voltak, akik a sok probléma közepette próbáltak felnőni, és voltak nagyon cuki jeleneteik, itt nem tudtam melyiket utáljam jobban. Federico Ayost ráadásul a Televisa nyomatja is, csak azt nem értem miért, mert semmi extra nincs a srácban, Karlaval pedig jobban járnának, ha a negatív sodorvonalat erősítenék.

Pilar Mata avagy Isela: dögkeselyű karakter, aki belenevelte a bosszút a lányába. A tiltott ipart űzi, lányokkal kereskedik, ám pozitív tulajdonsága, hogy a kuncsaftjait megvédi. Ő is azon színésznők közé tartozik, akit szinte nem is ismerünk, de a másodrangú negatív szerepével elbűvölt, akárcsak tavalyelőtt Elizabeth Guindi a megkeseredett Susy nénivel. Nem a leggrandiózusabb negatív szerepek, mégis akadnak emlékezetes pillanataik, amihez a markáns arcvonásaik is hozzájárulnak. Gizi néninek ez is bevett szokása lenne, ha igen, nekem tetszik.

Ari Telch avagy Ignacio: az ő karaktere mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Kiállhatatlan, képmutató, gyáva jellem, akit szeretnénk az életben elkerülni, ám az életében történik egy tragédia, ami megváltozatja, de valódi énjét nem képes a végére sem teljesen levetkőzni. Fernanda Borches Danielaja jó ellenpólusa a karakterének, rajtuk keresztül mutatja be Gizi néni ki az igaz barát és ki nem. A változás előtti és változás utáni énje mutatta meg, hogy mennyire jó színész is ő valójában.

Juan Martin Jauregui avagy Hernan: ő az, akiből lehet B-szerető, mint a Sin Rastro de Ti-ben, de főhős soha nem lesz, és elmondása szerint nem is törekszik ilyen babérokra. Azonban Hernan kaliberű mellékszerepek megtalálhatják, vagy mint a Los Miserablesben volt a vicces zsaru Evaristo. De foglalkozzunk, most Hernannal: a kotnyeles újságíró, aki az igazságot hajkurássza, nem az a megvehető típus, de amikor bekopogtat a szerelem az életébe, az tudja, az orr****** fogva vezetni, olykor elgyengül. Elfért a történetben a karaktere, szerettem nézni a vívódását a szerelme, megszállottsága kontra szakmaiság ütközetben.

Michelle Gonzalez avagy Marcia: egyértelműen a tavalyi év felfedezettje Misike, Gizi néni kistestvérje. Kijárta a CEA-t, és nem azért került be, meg Gizi néni betette családi alapon. Teljesen megérdemelte a szerepet, egy egyszerű prostituált karakteréből kihozta a maximumot, emellé nagyszerű író munka is kellett. Leginkább őt mentettem volna meg a sorsától, de szép utat járt be a karaktere. Abszolút ő a favorit karakterem az egész sorozatból, kezdő színésznőként minden jelenetet elcsípett, ha kellett simulós, tapadós, negédes volt, ha kellett rátarti és gőgös volt, máskor meg az ember szíve megesett rajta. Rengeteg érzést kiváltott legalábbis belőlem. A végére megtanulhatta semmi sincsen ingyen, mindennek ára van, de amiért küzdött, azt beteljesítette.

Azon kevés Televisa sorozat közé tartozik a sorozat, melynek instrumentális főcímdalt választották. A sorozat komolysága, sokszor valósághű ábrázolása miatt illett is hozzá, szerencsére Gizi néni nem egy Rio Roma dal mellett döntött, hanem egy olyan zene mellett, ami emelkedettséget adott a sorozatnak. A főcímmel viszont nem voltam kibékülve, többet vártam, mint promójelenetekből való összeollózást, nagyon sajnáltam, hogy az egy rész erejéig felvillantott új főcímet nem alkalmazták a későbbiekben.

Rendezői munkát tekintve ötösre vizsgáztak: Eric Morales a szememben egy félisten, de ha Juan Pablo Blancoval összeengedik, akkor csodálatos dolgok születnek. Vagy elég csak a Rubira visszaemlékezni, ahol Eric Morales Benjamin Cannal dolgozott együtt. Kevesebb az emlékezetes jelenet, mint az Hombres esetében, igaz részek számát tekintve is fele olyan hosszú. A szexjelenetek és az akciójelenetek mind magukért beszélnek, de talán a legerősebb helyzeteket Regina és Alonso csatározásai teremtették meg, amikor egymásnak feszültek, elég volt csak szóban, de mintha megindult volna a föld az ember alatt.

Lezárásként összegezném a leírtakat. A történet 10 résszel hosszabb lett volna, de felsőbb körökből való utasítás miatt rövidítettek a történeten, ezt még érdekes háttérinformációként megjegyezni. Ez a 45. résztől észrevehető volt, de nem vesztette el értelmét a történet, csak helyenként úgy érezhettük itt mintha lett volna még valami. Üdvözölendő, hogy a Televis****** megengedték ezt a történetet képernyőre vinni, amelyben megvolt a szerelmi szál, de ettől fajsúlyosabb volt a hatalmi játszma, a harc a győzelemért. Regina a megannyi probléma miatt keveset volt igazán boldog a történetben, ezt hiányolták is néhányan, de érthető is volt ugyanakkor. Fogadni mertem volna, hogy a sorozat végére Gizi néni pártatlan marad, és nem hirdet győztes, viszont nem így lett, amivel rendesen meglepett. Egy valami a mai napig szúrja a szemem, és nem Victor Gonzalez karakterének sorsa, hanem a Rafael Sanchez Navarroé, bár nem kellett volna meglepődnöm rajta, mivel az Hombres esetében is maradtak nyitott részek. Gizi néni nagyon erős a női karakterek ábrázolásában: Regina, Natalia, Cecilia, Noemi, Isela, Marcia és még Magda is. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy tabudöngető volt a sorozat, bemutatván az országban uralkodó korrupciót, a fiatal korosztály problémáit, mint az elterjedt droghasználat, érintette a homoszexualitás témakörét kétszer is, valamint a nők helyzete, helyük a hierarchiában országon és családon belül is.

Ha pontoznom kellene a sorozatot, akkor 10/8 pont. Miért vonom le a kettőt?
- A juvenil szereplőket nem szerettem nézni, idegesítettek, túl sok volt belőlük. Volt rajtuk kívül is elég negatív karakter a sorozatban.
- Sötét volt maga a sorozat, komor volt a színvilága. Olykor frusztrálóan hatott rám, nem egyszer éreztem azt, hogy pihenőt kell a sorozatban tartanom. Az Hombres nekem jobban tetszett, viszont ajánlom megnézésre a sorozatot. Mindenképp lenne helye nálunk is Magyarországon: ha engem kérdeztek az Izaura tv-n tudnám elképzelni szombat és vasárnap esténként este 8 órától dupla részekkel.

_________________
Kép


Hozzászólás jelentése
Top
 Profil  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 65 hozzászólás ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred